چهارشنبه 03 خرداد 1396

اخبار و رويدادها

به منظور بررسی فرآیند شناسایی گسل‌های مهم شهر مشهد و حرائم آنها

دومین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله،‌ لغزش لایه‌های زمین،‌ ابنیه، ساختمان و شهرسازی شورای مدیریت بحران استان خراسان رضوی برگزار شد

دومین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله،‌ لغزش لایه‌های زمین،‌ ابنیه، ساختمان و شهرسازی شورای مدیریت بحران استان خراسان رضوی، صبح امروز به منظور بررسی فرآیند شناسایی گسل‌های مهم شهر مشهد و حرائم آنها در محل اداره کل ر...

در جلسه امروز، که با حضور مسئولین دستگاه‌های عضو کارگروه برگزار شد، دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و جمعی از مدیران و کارشناسان مرتبط از این مرکز حضور داشتند.
دکتر اخوان مدیرکل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی در ابتدای این نشست، با اشاره به نشست‌های مرتبط برگزار شده با رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص زلزله سفیدسنگ، بر اهمیت نقش و حضور این مرکز و اهمیت نتایج حاصل از این نشست‌های تخصصی تاکید نمود.
دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بخش دیگری از  دومین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله،‌ لغزش لایه‌های زمین،‌ ابنیه، ساختمان و شهرسازی شورای مدیریت بحران استان خراسان رضوی با تاکید به تکلیف قانونی این مرکز در خصوص تعیین حرائم گسل‌های 5 استان کشور از جمله تهران گفت: این کار برای شهر تهران انجام و ابلاغ شده است.
وی در ادامه با اشاره به زلزله روی داده در پیش‌قلعه و شتاب ثبت شده توسط دستگاه‌ شتابنگاری واقع در محل زلزله گفت: با وجود آنکه بزرگای زلزله و زمان آن کوتاه بوده است، اما دستگاه شتابنگار، شتاب 6 را به ثبت رسانده است که عددی قابل ملاحظه است. این مسئله نشان‌دهنده آن است که که می‌بایست مطالعات مربوط به حرائم گسل استان‌های کشور بویژه 5 استان تعیین شده و خراسان رضوی با جدیت دنبال شود.
دکتر طاهری رئیس اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق نیز با مثبت خواندن مطالعات اولیه در خصوص نقشه و داده‌های مورد نیاز به منظور تعیین حرائم گسل‌ها در این استان گفت:‌ خوشبختانه اطلاعات اولیه مورد نیاز در این خصوص در استان موجود می‌باشد که با شکل‌گیری همکاری‌های جدید با اداره کل راه و شهرسازی  و دانشگاه‌‌های استان و بهره‌گیری از تمامی نیروها در سطح استان، در این زمینه به بلوغ بیشتر خواهیم رسید.
ارائه فنی از وضعیت گسل‌های شهر مشهد نیز از دیگر بخش‌های امروز بود که از سوی دکتر حافظی مقدس عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی در اختیار حاضران قرار گرفت.
دکتر بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و دبیر کارگروه ملی مخاطرات زلزله کشور در ادامه این نشست با طرح موضوع تعیین حرائم گسل‌ها، به نحوه انجام و سازماندهی آن پرداخت و با تشریح نحوه تعیین حرائم شهر تهران که نهایی و ابلاغ شده است، از آن به عنوان اولین نمونه انجام شده در کشور نام برد.
آسایش‌پور رئیس مرکز لرزه‌نگاری استان خراسان رضوی از دیگر سخنرانان این جلسه بود که با اشاره به حساسیت و لرزه‌خیزی استان و لزوم مشارکت سازمان‌های مرتبط، خواستار مشارکت سازمان حریم حرم آستان قدس رضوی در کارگروه شد.
مهندس مقدوری معاون فنی عمرانی استانداری مشهد در بخش دیگری از دومین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله،‌ لغزش لایه‌های زمین،‌ ابنیه، ساختمان و شهرسازی شورای مدیریت بحران استان خراسان رضوی، با تقدیر از گزارش‌ها و مطالب ارائه شده در این جلسه، موقعیت زلزله‌خیزی استان خراسان رضوی را به جهت قرار گرفتن 65 درصد از مساحت آن در منطقه زمین‌لرزه شدید و مابقی در منطقه متوسط مهم دانست و افزود: ما خواستار مشارکت همه دستگاه‌های استانی و مرکز تحقیقات راه،‌ مسکن و شهرسازی به منظور به سرانجام رساندن تعیین حرائم گسل‌های شهر مشهد هستیم.
وی با اشاره به اینکه این موضوع در اولویت‌های مورد نظر شورای عالی معماری و شهرسازی قرار دارد، استفاده حداکثری از این فرصت ایجاد شده را به منظور انجام سریع و دقیق این موضوع یادآور شد.
وی  ابراز امیدواری نمود با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی مرکز تحقیقات راه،‌ مسکن و شهرسازی، تا اواسط سال جاری بتوانیم به نقطه مطلوب دست یابیم.
ضرورت انجام مطالعات مرتبط با این حوزه در استان، هم‌ارز با مطالعات حریم گسل‌های شهر مشهد و تامین 50 درصد منابع این مهم از منابع استانی و 50 درصد از منابع ملی از دیگر محورهایی بود که از سوی مهندس مقدوری به آن اشاره شد.
در بخش پایانی نشست صبح امروز، دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تقدیر از برگزاری این جلسه، به تاکید دولت در خصوص پرداختن به موضوع مقاوم‌سازی در برابر زلزله بویژه پس از وقوع حادثه پلاسکو اشاره نمود وگفت: در کشورهای پیشرفته، تدقیق حریم گسل‌های زلزله به صورت مستمر صورت می‌گیرد که ضرورت دارد در کشور ما و در شهرهای پرخطر از جمله مشهد نیز صورت گیرد.
وی در پایان بر تلاش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به منظور تامین منابع لازم از طریق کارگروه مخاطرات زلزله کشور و وزارت کشور تاکید نمود.

برگزاری جلسه انتخاب و گزینش اعضای کارگروه تعیین حرائم گسل شهر مشهد
پس از برگزاری دومین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله،‌ لغزش لایه‌های زمین،‌ ابنیه، ساختمان و شهرسازی شورای مدیریت بحران استان خراسان رضوی، جلسه تخصصی به منظور انتخاب و گزینش اعضای کارگروه تعیین حرائم گسل شهر مشهد برگزار شد.
در این جلسه که با حضور دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مهندس مقدوری معاون فنی عمرانی استانداری مشهد، دکتر اخوان مدیرکل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی، دکتر سالیانی مدیرکل دفتر فنی استانداری مشهد برگزار شد، در خصوص انتخاب اعضای کارگروه تعیین حرائم گسل شهر مشهد بررسی و تبادل نظر به عمل آمد و تصمیم‌گیری‌های اولیه در این خصوص صورت گرفت.
خاطزنشان می‌شود در این جلسه برخی از مدیران استانی از سازمان‌ نقشه‌برداری، سازمان برنامه و بودجه، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد، شهرداری و... نیز خضور داشتند.
گزارش تصویری جلسه انتخاب و گزینش اعضای کارگروه تعیین حرائم گسل شهر مشهد